Robot Programmeur


Het verschil maken op gebied van techniek.

De robotrevolutie is begonnen. Robots komen steeds vaker voor in ons dagelijks leven. Denk aan het maaien van het gras, het assisteren bij operaties en binnenkort worden zelfs onze auto’s autonome robots.

Als robotprogrammeur, ook wel CAD/CAM-programmeur genoemd, stel je robots in. In tegenstelling tot een numerieke machine kan een robot meerdere- en verschillende taken uitvoeren. In de praktijk uit zich dit in de multi-inzetbaarheid van een robot.

Robotprogrammeurs komen vooral voor in de technische industrie, maar ook in de ruimtevaart, geneeskunde, beveiliging en het leger zijn robotprogrammeurs breed vertegenwoordigd. Het instellen van robots gebeurt bij productieprocessen met repeterende handelingen. Denk aan het lassen, snijden, zagen en inpakken van materialen en/of goederen. Handelingen waarbij snel iets fout kan gaan door een menselijk aspect.

Van informatie naar handelen

Door middel van binnenkomende sensoren vertaalt een robot informatie naar handelingen. Deze handelingen worden door de actuatoren van de robot uitgevoerd. Hiervoor is programmering nodig. Een robotprogrammeur programmeert van tevoren een robot om bepaalde handelingen uit te voeren. Deze programmering is gekoppeld aan de informatie die doormiddel van de sensoren binnenkomt.

Een perfect eindproduct

Een robotprogrammeur bepaalt exact hoe het eindproduct uiteindelijk op de lopende band moet komen te liggen. Dit kan hij of zij tot in de details programmeren. Samen met de robot zorgt de robotprogrammeur voor een perfect eindproduct. Door middel van het ontwikkelen van efficiënte programma’s om robotsystemen goed te kunnen laten functioneren, kan een perfect eindresultaat behaald worden. Ook schrijft de robotprogrammeur een gebruikshandeling voor de machines waarvan hij de software heeft geschreven. De robot en de programmeur zijn als twee handen op één buik.

Robotprogrammeurs maken het verschil

Robotprogrammeurs werken in een dynamisch vakgebied waarbij verschillende technische vakgebieden, zoals elektrotechniek en werktuigbouwkunde, zorgvuldig op elkaar worden afgestemd om tot een goed werkend geheel te komen.

Robotprogrammeurs beheren de programmadocumentatie en adviseren waar nodig over het gebruik van de programmatuur. Ook het opleiden en trainen van onderhoudspersoneel van de klant behoort tot de werkzaamheden. Kortom, ze zijn verantwoordelijk voor het coördineren en in bedrijf stellen van robotinstallaties.

Wilt u een robotprogrammeur inhuren? Neemt u dan contact met mij op via het contactformulier.

Robot programmeur

Technology Support is een onderneming welke zich onderscheidt in het leveren van hoogstaande technologische oplossingen. Dit doen wij door middel van robotica en besturingstechnieken. Technology Support begeeft zich in de foodindustrie, Pharmacia en de zware industrie. Ook in uw vakgebied vinden wij onze weg! Van prototyping tot standaardisatie, van enkel stuks tot een complete proceslijn.