top of page

NIEUWS

ROBOTICS  /

PLC CONTROL  /

SERVO & MOTION CONTROL  /

WORLDWIDE COMMISSIONING  /

technology support-robot programmeur
technology support nieuws 1

01

3d printmagazine-1

LARGE SCALE 3D-PRINTEN MET ROBOTS

3 jaar geleden, in samenwerking met ABB, ben ik gevraagd om te helpen bij de implementatie van ABB's eerste large scale 3D-robotprinter met beton. Op dat moment was ik nog een beetje onhandig/sceptisch in deze voor mij nieuwe markt. Tot dat moment had ik (heel) weinig kennis van 3D-printen, behalve wat info van internet, zoals iedereen had (leuk, maar waar moeten we 3D-printen voor gebruiken..).

 

In die 3 jaar is alles veranderd. ABB heeft zijn 3D Powerpack ontwikkeld en geïntroduceerd, waarmee veel van de problemen die gepaard gaan met 3D-printen met robots zijn opgelost. Tracks zijn toegevoegd, externe assen en positioners zijn geïntegreerd, zodat de nadelen van het gebruik van een robot worden geminimaliseerd. Veel klanten gebruiken dit powerpack, anderen ontwikkelden zelf software (met perfecte resultaten), en natuurlijk zijn er andere leveranciers voor het genereren van paden voor grootschalig 3D-printen.

Momenteel werk ik samen met verschillende bedrijven die een 'printer' bezitten. Van productielocaties tot startups, met materialen van beton tot kunststoffen met toevoegingen.

3d printmagazine-2

Ik nam de kans om de klanten te leren hoe ze die grote ijzeren dingen, een robot genaamd, moesten gebruiken en om die correct te integreren, met alle veiligheidsmaatregelen en specialiteiten.

 

Mijn klanten hebben me materiaalspecificaties geleerd, robot studio trucs die ik zonder hen nooit had gevonden, en heel belangrijk: een robot gebruiken zoals ze denken dat deze moet worden gebruikt, omdat ze vaak een niet-industriële benadering gebruiken. Op de nieuwste printers hebben we de extruder geïntegreerd in op maat gemaakte software, zodat die gebruikers klaar zijn voor de toekomst en specifieke functies of software zelf kunnen implementeren.

 

Het is heel mooi om te zien hoe large scale 3D-printen groeit, met meer specifieke vragen en toevoegingen. Ik zal mijn uiterste best doen om al die grote ABB-robots die 'printers' worden genoemd, te ondersteunen ;-)

 

Het volledige artikel over de Rawidea ‘printer’ kunt u lezen op: https://3dprintmagazine.eu/.

(Foto's gemaakt door 3D printmagazine)

02

technology support_ABB 1year

FEEST IN DE CLEANROOM 

Geen cadeautjes, geen handen schudden, en zeker geen cake en koffie.
 

Deze prachtige ABB IRB1200 viert zijn 1ste verjaardag na een jaar plezierig werken.

Ik kreeg deze foto van de eigenaar van deze cleanroomrobot, met wie we vorig jaar de volledige integratie hebben uitgevoerd.

Bedankt voor de leuke foto, volgende keer neem ik cake mee!

nieuws technology support 2

03

technology support_cursus

VEILIG WERKEN MET ROBOTS EN ROBOTAPPLICATIES? 

Robots kunnen in geval van verkeerd gebruik gevaar opleveren voor de gebruiker en de en omgeving. Voorlichting over het juiste gebruik is daarom van essentieel belang. Bovendien worden de eisen voor een veilige werkomgeving steeds strenger.  En terecht.

Om bedrijven te helpen aan de eisen te voldoen als het gaan om het werken met robots, heeft Technology Support de cursus ‘Veilig werken met robots’ ontwikkeld.

Deze veiligheidscursus is gericht op het verhogen van de veiligheid, verhogen van de productkennis én het verhogen van de verantwoordelijkheid voor de werknemers die met robots werken en bedoeld voor elke werknemer die met (collaborerende)robots werkt of ermee in contact komt.

 

Meer weten over hoe wij samen een veilige werkomgeving kunnen realiseren? Ik vertel je er graag alles over. Met veel plezier. Stuur een mail of bel me.

04

technology support_safety first

VAKBEURS & CONGRES VISION, ROBOTICS & MOTION 2022

De toekomst van mens-robot samenwerking in de maakindustrie. Vision, Robotics & Motion is een vakbeurs in de Benelux op het gebied van het automatiseren van productieprocessen.

Internationale sprekers en exposanten delen de laatste ontwikkelingen rondom machineveiligheid, cobots, 3D-vision, motion control, multi-spectrale camera’s, visualisatie en virtualisatie, automatisering, energiebesparing, predictive maintenance, big data en het industrial internet of things.

 

De vakbeurs heeft een nieuwe datum gekregen: 8 - 9 juni of 15 - 16 juni 2022.

05

technology support_visual identity

NIEUWE HUISSTIJL VOOR TECHNOLOGY SUPPORT 

Al ruim 15 jaar ben ik werkzaam in de robot industrie en al ruim 49 jaar bezig met techniek. Elk project is uniek. En op elk project ben ik erg trots. Projecten die ik graag wil delen en een inkijk wil geven in de wereld van Technology support.

 

Daar hoort een passende huisstijl bij, een stijl die meer past bij de wereld van robotics. Een snelle wereld van innovaties en techniek die altijd in beweging is. Helaas kan of mag ik niet elke opdracht laten zien, maar er blijft genoeg over die de moeite waard is om te delen. Met deze nieuwe huisstijl kan Technology support weer jaren vooruit.

bottom of page