top of page

04

ROBOTICS / PLC PROGRAMMEUR

PLC staat voor ‘programmable logic controller’, vrij vertaald ‘programmeerbare logische sturing’. PLC programmeren is het programmeren van een controller voor een proces of machine. PLC’s worden toegepast om een proces te besturen bijvoorbeeld bij hekwerken, toe- en afvoerbanen en bij signaleringen. 

 

In veel gevallen het is eenvoudiger, sneller en veiliger om robot in te zetten in plaats van menselijk handelen. Veelal gaat het dan om een veiligheids-PLC (failsafe PLC), waarmee er direct een performance level behaald kan worden.  

 

Is er geen robot? Dan bestuurt de PLC de gehele machine of het hele proces. Vaak in combinatie met een HMI waarmee de bediener de machine kan bedienen.


WERKWIJZE 

Als PLC programmeur bepaal ik de architectuur en het softwareontwerp. Daaropvolgend test ik (virtueel) de PLC code. Is de test geslaagd? Dan kan de machine in bedrijf worden genomen.


Daar blijft het echter niet bij. Ik voer ook regelmatig controles uit en ben in de buurt als er storingen zijn. Ervoor zorgen dat de machines het gaan én blijven doen, dat is mijn werk.

 

EEN SPECIALIST ONDER DE SPECIALISTEN

Wil je meer weten over mijn werk als PLC programmeur? Stuur me een mail, of nog liever: bel me. Met veel plezier vertel ik  je graag wat ik voor je kan betekenen.

TECHNOLOGY SUPPORT 

Technology Support levert hoogstaande technologische oplossingen door middel van robotica en besturingstechnieken.

Van prototyping tot standaardisatie, van enkele stuks tot een complete proceslijn. In alle industrieën waar een robot gebruikt wordt. 

Een specialist onder de specialisten.

bottom of page